9. kolo - Sean team – Bohdalec PC 1:2

29.05.2010 11:03

Šest utkání, šest fotbalových bitev, šest vítězství, dvanáct bodů - toť naše bilance za posledních šest týdnů. Bylo jasné, že tato série jednou skončí. Že však skončí s hluboce podprůměrným týmem Bohdalce, který patří svou výkonností do 8. ligy, nečekal určitě nikdo z nás.

Tím spíše, že na utkání nechyběla žádná z našich opor, s výjimkou L. Chmelíčka, kterého však zatím slušně zastupuje T. Černý. Přítomni však byli oba Alešové, O. Polák, R. Szabo, oba Neubergovci, T. Záboj a i Šmigi.

Nevím, jestli jsme si mysleli, že soupeř se porazí sám, nevím, jestli to bylo dusným počasím, ale v každém případě jsme do utkání vstoupili neuvěřitelně ospale a laxně a podle toho také celý první poločas vypadal. Soupeře jsme sice mírně přehrávali, ale z počátku bez jakýchkoliv šancí a střel, zatímco Bohdalec se několikrát dostal za naši obranu a téměř vždy to hořelo.

Šance Sean teamu přišli až po cca 15 minutách hry - jednu z nich měl P. Šmigol, který mohl jít po výborné přihrávce D. Neuberga sám na brankáře, ale míč si nechal v poslední chvíli ukopnout. Dalším nebezpečím pro Bohdalec byla dělovka A. Průši, který knokautoval brankáře soupeře ranou do obličeje, škoda, že nemířil o 10cm vedle.

Šancí měl náš tým však stále poskrovnu, soupeř sice taky, přesto se Bohdalci podařilo dostat do vedení - útočníka soupeře naši hráči (O. Polák a D. Neuberg) místo důrazného napadání pouze stínovali, ten si míč připravil a šťastnou střelou trefil šibenici - 0:1.

Přes inkasovaný gól nebylo příliš znatelné, že by úsilí našeho týmu výrazněji vzrostlo, přesto se nám podařilo vyrovnat - dnes nepříliš výrazný kanonýr A. Průša předvedl svůj nejlepší okamžik v utkání, kdy se parádním slalomem mezi třemi hráči soupeře dostal před branku a střelou k tyči s přehledem vyrovnal - 1:1.

Poločas tak skončil 1:1, přičemž je nutno si přiznat, že vést jsme si opravdu nezasloužili, nicméně bylo před námi 30 minut, ve kterých jsme mohli vše napravit.

A ze začátku se i zdálo, že by se to mohlo podařit. Přeřadili jsme totiž na vyšší rychlostní stupeň, soupeře jsme zatlačili před jeho branku a začala naše velmi „oblíbená“ činnost - dobývání soupeřovi branky. Přes náš radikálně zlepšený výkon se Bohdalec hned v úvodu druhého poločasu dostal do dvou obrovských šancí a můžeme poděkovat T. Černému a veliké štěstěně, že jsme neinkasovali druhý gól.

Ten jsme sice v těchto fázích (zatím) neinkasovali, avšak ono dobývání se nám absolutně nedařilo. Bohdalec byl totiž evidentně s remízovým stavem mimořádně spokojen a tak předváděl neskutečný antifotbal, kdy se zmohl pouze na 4 činnosti:

 - nákopy míče dopředu s vírou, že „ono to tam snad chvilku zůstane“

- odkopy míče, které téměř VŽDY přeletěly asi 10m vysoké ochranné sítě

- občasné pokusy o střelbu, z nichž ten nepřesnější letěl asi 5m nad branku

- neustálé a neuvěřitelné zdržování, kdykoliv se zdržovat dalo (při střídání, vhazování autů, rozehrávání standartek atd.)

Tímto příšerným stylem, který nelze nazvat jinak, než zabitím fotbalu, a na který se nedalo koukat, dosáhl ubohý tým Bohdalce toho, že se ve druhém poločase hrálo maximálně 15 minut čistého času. Absolutní „hvězdou“ propagace tohoto herního stylu byl hráč Bohdalce s číslem 2 (myslím tedy, že měl číslo 2), kterého bych vyhlásil velitelem antifotbalové armády Bohdalce PC! Toto směšné čapí bidlo, mající s fotbalem asi tolik společného, jako Jiří Paroubek s francouzskou zpěvačkou Alizee (doporučuji zadat do google), bylo totiž propagátorem toho nejhoršího, co celosvětově fotbal přináší:

- kopnout do míče neuměl

- normálně běhat a celkově se pohybovat také ne

- jeho střelecké pokusy končili zásadně 10m nad brankou

- jeho nákopy zase 5m za brankou nebo v autu

- v čem však vynikal, to bylo neskutečné zdržování kdykoliv měl sebemenší možnost

Pokud by tímto stylem hrálo více hráčů nebo týmů na ligové úrovni, znamenalo by to konec fotbalu jako takového. Většího zabijáka fotbalu a tyrana pro divákovi oči, jsem skutečně nikdy v životě neviděl - tento primát má toto Bohdalecké bidlo a myslím, že hráč, který je tak zoufalý, že vzbuzuje až lítost, by skutečně měl jít do sebe a pro svou seberealizaci by si měl vybrat jiný sport, případně zcela jinou aktivitu.

Smutné je, že přes výše zmíněná fakta, jsme se s absolutním Bohdaleckým betonem nedokázali vypořádat. Pravda, hrálo se pouze 15 minut čistého času, ale přesto jsme mohli a MĚLI s výsledkem něco udělat. Náš tlak byl totiž drtivý a konečně přisly i šance. Hráči Sean teamu se však předháněli v jejich zahazování. Vrchním spalovačem byl dnes A. Kratochvíl - nejprve sám před brankou ve výborné pozici mířil 3 metry nad, poté opět sám před brankou trefil brankáře a aby toho nebylo málo, tak v situaci, kdy mohli jít společně s A. Průšou sami na jednoho obránce, tak si míč kolenem ukopl do zámezí a z akce tak nebylo nic.

Dalšími šancemi byla střela O. Poláka, který ve výborné pozici tak dlouho čekal, až trefil obránce a v neposlední řadě střely V. Neuberga, R. Szaba a P. Šmigola, které brankář zlikvidoval, ani nevěděl jak.

Jelikož fotbal je hra, která nemá logiku, tak asi 5 minut před koncem přišel jeden z mnoha nákopů před naši branku, V. Neuberg prohrál souboj s hráčem Bohdalce (mám za to, že se jednalo právě o ono antifotbalové bidlo, tedy nejhoršího hráče v Hanspaulce vůbec), který míč hlavou tečoval těsně před bezmocným T. Černým - 1:2.

Toto samozřejmě byla voda na mlýn Bohdalce a tak se v posledních pěti minutách více hledaly zakopnuté míče a zdržovalo se, než aby se hrálo.

Utkání tak skončilo porážkou Sean teamu. Za průběh utkání porážkou nezaslouženou, avšak za přístup k utkání v prvním poločase a za zahození obrovských šancí, porážkou zaslouženou.

Hodnocení jednotlivců:

T. Černý - 6: v brance dělal co mohl, chytil minimálně 2 jisté góly, několikrát ho obránci nechali na holičkách, v těžkých situacích si však poradil. První gól byla střela do šibenice, se kterou se nedalo nic dělat, druhý gól byla shoda náhod, kdy možná mohl jít důrazněji na nakopnutý míč, ale větší vinu na gólu nese V. Neuberg, který prohrál klíčový hlavičkový souboj.

D . Neuberg - 5: odehrál průměrný zápas, v obraně vyhrál celou řadu soubojů, ale u prvního gólu Bohdalce nezabránil soupeři ve střelbě, několikrát nebyl dostatečně blízko u svého hráče, z čehož Bohdalec těžil a dostal se k nebezpečným šancím.

V. Neuberg - 5: jako konstruktivní obránce opět nezklamal, inteligentní rozehrávkou a fotbalovým řešením situací dával naší hře klid. Ovšem při druhém gólu soupeře měl jít v hlavičkovém souboji mnohem důrazněji do hráče a nedovolit mu tečovat míč před T. Černým. V dobré střelecké pozici již tradičně selhal.

T. Záboj - 5: neodehrál úplně špatné utkání, ale ani nijak nezazářil. Vzhledem k tomu, že v obraně jsme tolik práce neměli, měl se pokoušet mnohem více podporovat ofenzivu, tlačit se do střelby a pokusit se na soupeře vyvinout větší tlak.

O. Polák - 4,5: měl zdravotní svalový hendikep a projevilo se to. Nebyl to totiž ten Ondra, jakého známe, chyběla mu ona buldočí zarputilost, neústupnost v každém souboji a rovněž nebezpečnější koncovka. Navíc se přimotal k prvnímu gólu v naší síti. Rozhodně nehrál to, na co má.

A. Kratochvíl - 3,5: jestliže O. Polák zahrál pod svoje možnosti, tak o Kráťovi to platí dvojnásob. Nejen že dnes ztratil na jeho poměry obrovské množství míčů, čímž soupeře několikrát poslal do breaku, ale navíc se mu hrubě nedařilo v koncovce (ze tří obrovských šancí musí takovýto hráč prostě alespoň jednou skórovat) a ke všemu zazdil několik nadějně se rozvíjejících akcí tím, že si míč buď ukopl nebo nepřesně přihrál. Nebál bych se říct, že Kráťa odehrál svůj nejhorší zápas za celou dobu svého působení v Sean teamu.

R. Szabo - 6: jako jeden z mála vyloženě nezklamal. Snažil se na hřišti něco vymyslet, několikrát nebezpečně vystřelil, vyhrával souboje jeden na jednoho. Fotbalovostí a inteligencí přehrával soupeře. Bohužel ani on nenašel recept na bohdalecký beton.

P. Šmigol - 5: první poločas doslova prochrápal, na hřišti byl značně nevýrazný. Ve druhém se radikálně zlepšil a snažil se vytvářet tlak na soupeřovu obranu. Celkem se mu to dařilo, ale ani v tomto zápase nezlomil své střelecké prokletí v této sezoně.

A. Průša - 4,5: předvedl nejsvětlejší okamžik dne celého Sean teamu - prokličkoval přes půl hřiště a přesnou střelou srovnal na 1:1. Ovšem jinak byl dnes pouze stínem obávaného kanonýra, ani zdaleka neukázal to, na co má.

9.kolo:

Pigs FC - Tsunami 99

0:6 k.

Praga Calcio CC - Petřiny 09 CC

3:3

Santovi sobi - Don Giovanni

4:4

Sean team - Bohdalec PC

1:2

Sorry FC - 1.FC KFC

5:2

SquashArena - Paradentol 1.FC

3:2

Tabulka po 9. kole: 

1.

 Sean team

9

6 0 3

34:21

12

2.

 Praga Calcio CC

9

5 2 2

31:18

12

3.

 SquashAreana

9

6 0 3

33:23

12

4.

 Don Giovanni

9

5 1 3

35:24

11

5.

 Petřiny 09 FC

9

5 1 3

26:18

11

6.

 Bohdalec PC

9

5 1 3

22:16

11

7.

 Sorry FC

9

5 0 4

23:16

10

8.

 Santovi sobi

9

4 2 3

25:22

10

9.

 Tsunami 99

9

4 0 5

24:27

8

10.

 Paradentol 1.FC

9

2 2 5

19:25

6

11.

 Pigs FC

9

2 1 6

19:31

5

12.

 1.FC KFC

9

0 0 9

0:54

0

Zpět