9.kolo - Sean team - GFC Regent A 3:2 (3:0)

15.11.2012 19:28

Branky: Zubatý 2, Kratochvíl

Sestava: L. Chmelíček, O. Pokorný, V. Neuberg, O. Polák, T. Klusáček, P. Šmigol, A. Kratochvíl, R. Zubatý

Vánoce 2012 se blíží, což je neklamným důkazem, že boje v Hanspaulské lize vrcholí a sezona se chýlí ke konci. Velice příjemné je, že po loňské sezoně, kdy musel Sean team mocně bojovat o udržení se v soutěži, máme tentokrát podstatně hezčí starosti, a to boj o postup do 2. ligy.

Na rozdíl od týden staré tragédie s Betlem, se tentokrát náš tým sešel v optimálním počtu osmi lidí, navíc se hrálo na hřišti ve Vysočanech, které je po položení nové umělé trávy opravdu luxusním pláckem na fotbal. Kupodivu nám zatím přeje i počasí a tak jsme se mohli s chutí pustit do našeho dalšího soupeře.

Tím byl tým Regent, který ještě nedávno působil v první lize, a od samého úvodu nám ukazoval, že jeho postavení v tabulce rozhodně neodpovídá jeho výkonnosti. Mužstvo prošpikované šikovnými a velmi pohyblivými fotbalisty na náš tým od samého úvodu vlétlo ve velkém stylu, a prvních 5 minut se prakticky hrálo na jednu branku, přičemž držení míče bylo tak 90:10 pro Regent. Lukáš Chmelíček v brance tak byl okamžitě v permanenci a musel tasit 2-3 výborné zákroky, aby udržel stav 0:0.

Sean team však prokázal výbornou schopnost rychlé adaptace na tempo zápasu a kvalitu soupeře a po úvodní pětiminutovce se pomalu ale jistě začal dostávat do hry. Se srovnáním hry přišly také první šance, ale střely V. Neuberga a P. Šmigola mířily vysoko nad branku.

Kdo však vysoko nad branku naštěstí nemířil, byl v cca 15. minutě opět výborný R. Zubatý, který po pohledné spolupráci s A. Kratochvílem zakončil do odkryté branky a poslal tak Sean team do vedení - 1:0.

Jak známo, první gól je ve fotbale mimořádně důležitý pro další vývoj utkání a v Hanspaulské lize to platí dvojnásob. A pokud nezůstane u gólu jednoho, je zápas prakticky rozhodnut. A to se přesně podařilo našemu týmu. Regent totiž po první inkasované brance zažil jakousi pětiminutovku hrůzy, kdy mu do branky spadlo vše, do čeho jsme kopli.

Nejprve to byl rohový kop, které jsou v podání Sean teamu obvykle naprostou tragédií, ale tentokrát to neplatilo a na dobře kopnutý roh R. Zubatého si naběhl na přední tyč A. Kratochvíl a pro něj netypicky hlavou parádně skóroval - 2:0.

A aby toho nebylo málo, tak nedlouho poté se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval opět R. Zubatý a v těžké pozici z otočky trefil přímo šibenici! Krásný gól a rázem byl rozdíl třígólový.

Tři rychlé góly otřásly sebevědomím i tak sebevědomých hráčů, kteří hrají za Regent, a tak se poločas dohrával za vcelku konstantní převahy Sean teamu, zatímco soupeře dohrával poločas v jasném útlumu.

Poločas druhý zpočátku začal tak, jako ten první skončil. Míč měli v držení hráči ve světle modrých dresech, vícero nebezpečných situací bylo určitě před brankou našeho soupeře. V dresu soupeře chtěl zápas moc a moc zvrátit kudrnatý tvůrce hry, výborný fotbalista, ale začal brát hru až moc na sebe, snažil se chodit přes 2-3 hráče, což se mu samozřejmě nedařilo a tak spoustu akcí pokazil ztrátou míče. Ono přejít přes zálohu, kde se pohybují výborně bránící O. Polák, A. Kratochvíl nebo T. Klusáček nebo přes obranu, kde si své naprosto s přehledem odehrají V. Neuberg nebo O. Pokorný, je totiž úkol opravdu nesnadný.

Bohužel, náš tým, místo aby soupeře v několika nadějných situacích dorazil (za všechny jmenujme akci, kdy A. Kratochvíl po přihrávce P. Šmigola minul prázdnou bránu;  po gólu volala i velká šance R. Zubatého), si ještě stihl zápas zkomplikovat.

Nejprve se Regentu podařilo pěknou kombinační akcí vyšachovat celou naší obranu, což vedlo ke střele do prázdné branky a snížení na 1:3.

Pět minut nato a asi 7 minut před koncem, vsítil Regent nepříjemný kontaktní gól, kdy těžko čitelná střela bodlem zapadla k tyči Lukášovi branky - 2:3.

Toto byla samozřejmě voda na mlýn našeho soupeře a koncovka tak byla ještě hodně perná, kdy naši bránící hráči nevěděli kam dřív skočit a L. Chmelíček v brance musel opět excelovat.

Nejnebezpečnější situací nakonec byl přímý volný kop, který prošel záhadně okolo nohou všech hráčů a velkou rychlostí se prohnal těsně vedle naší branky. Všichni jsme si v tuto chvíli notně oddechli.

Ještě více jsme si oddechli, když rozhodčí zadul do píšťalky a 2 body přistály na našem kontě. Ve hře je tak stále postup do 2. ligy, uvidíme, jak si poradíme v příštím týdnu s třetím týmem tabulky Gepardem, se kterým hrajeme bohužel na velmi neoblíbeném proseckém hřištiL.

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 7: velmi povedený výkon po všech stránkách. I v těžkých situacích, kterých nebylo málo, zachovával chladnou hlavu, organizoval obranu, likvidoval střely ze střední i krátké vzdálenosti. Za góly rozhodně nemohl. Byl jedním ze základních kamenů vítězství.

V. Neuberg - 6: občas měl problémy s rychlými a výborně technicky vybavenými útočníky soupeře. Měl hodně práce a měl se co otáčet, aby ji zvládnul. Ve výsledku si se všemi ošemetnými situacemi poradil, nebo měl štěstí a neskončily gólem.

O. Polák - 7: klasický Ondrův výkon, když se mu daří - výborný v osobních soubojích, těžko se přes něj přechází. S míčem u nohy přesný, vyvaroval se chyb, rozdával kvalitní přihrávky. Věděl, kdy míč podržet a kdy naopak hru zrychlit. Výborně si dokáže poradit s pozicí obránce i záložníka.

O. Pokorný - 8: jeho přehled, klid a celková smysluplnost jeho veškeré činnosti na hřišti jsou obdivuhodné. Prakticky nezkazí balon, nelze jej odstavit od míče, rozdává přesně načasované přihrávky. Je vždy tam, kde má být, nechybuje.

T. Klusáček - 7: velmi dobrý výkon, ať už z pohledu obranné či útočné činnosti. Ačkoliv občas hraje trochu na hraně (někdy možná i za hranou), tak pro soupeře je to mimořádně nepříjemný hráč, přes kterého lze jen velmi obtížně přejít, těžko se mu bere balon, navíc je potřeba dávat neustále pozor, aby se nedostal ke své obávané dělovce.

A. Kratochvíl - 8: opět klíčový muž středu hřiště. Jeho pavoučí styl hry, kdy to vypadá, že nemá dvě nohy, ale osm, je pro soupeře velmi frustrující. Z velmi těžkých situací se dokáže dostat výborným krytím míče a přehledem, co se okolo něj děje. Jeho čisté odebírání míče dlouhýma nohama, které každého soupeře zaskočí, je přímo učebnicové. Jako nadstavbu přidal přihrávku na gól a těžký gól hlavičkou. Není moc co dodat.

P. Šmigol - 7: solidní výkon. Odvedl hodně černé práce ve středu pole, přerušoval útoky soupeře, držel míč na soupeřově polovině hřiště a rozdával ho lépe postaveným spoluhráčům. Mohl se zapsat do listiny střelců, kdyby měl lépe srovnaná mířidla.

R. Zubatý - 9: po nemoci z minulého utkání je Radek zase zpět! Zase byl u všeho podstatného a zase byl rozdílovým hráčem, který zlomil utkání ve prospěch Sean teamu. Dvě branky a nahrávka, spousta naběhaných kilometrů, motání soupeřovi obrany, vyhrané souboje 1 na 1, výborný pressing….co více si od útočníka přát?

Zpět