9.kolo - Sean team - Real TIDE XXL 4:5 (0:2)

25.11.2011 21:36

Série Sean teamu, kdy jsme se postupně utkali se všemi třemi soupeři, se kterými bojujeme o postup ze 4. ligy, měla skončit dnes soubojem s Real TIDE XXL. Předchozí zápasy zvládl Sean team velmi dobře, vždy jsme prohrávali a vždy jsme dokázali zápas otočit a zvítězit. Jestli dosáhneme hattricku a porazíme i soupeře nejtěžšího - dlouhodobého lídra 4.c ligy, Real TIDE XXL, byla otázka pro dnešní den.

K utkání bohužel chyběla celá řada klíčových hráčů:

- lídr A. Průša si v minulém utkání vážně poranil koleno a jeho absence bude asi bohužel dlouhodobější

- R. Szabo trčel v práci

- O. Polák chyběl asi také kvůli zranění

- K. Kolpek nemohl dorazit kvůli pracovním povinnostem.

- brankářský fantom L. Chmelíček se zranil při velkém fotbale v utkání Třeboradic a tým přišel podpořit pouze v roli fanouška

Z tohoto výčtu je jasné, že jsme nastoupili ve velmi okleštěné sestavě. Do brány tak obětavě musel T. Černý, zverbovali jsme nepříliš častého účastníka této sezony A. Kratochvíla a nastoupil i zraněný T. Klusáček. Dále byli k dispozici bratr se sestrou Neubergovic, T. Záboj, P. Šmigol a na poslední chvíli dorazil R. Zubatý. Za lajnou také postával oficiální maskot Sean teamu - Lucinka.

Hned od počátku bylo jasné, že nás nečeká nic jednoduchého. Tým Real TIDE překypoval sebevědomím a měl ve svém středu několik kvalitních individualit. Kromě vysokých fotbalových kvalit se také však také soupeř vyznačoval velmi nízkým IQ drtivé většiny svých hráčů a velmi tvrdou nečistou hrou za hranicí únosnosti. Ale o tom později...

Ačkoliv první dvě šance jsme si vypracovali my (střela T. Záboje po přihrávce P. Šmigola šla těsně vedle, A. Kratochvíl po hezké individuální akci střílel rovněž těsně vedle), tak následující minuty patřily celkem jasně soupeři.

Ten totiž zápasu začínal čím dál více dominovat, velmi dobře, rychle a přesně kombinoval a stále častěji nebezpečně pálil. Několik výborných zákroků vytáhl zaskakující brankář T. Černý, který se v brance skutečně nenudil a dlouho náš tým držel. Pak však přišlo pozdní přistoupení R. Zubatého ke svému hráči, který napřáhl a trefil se nechytatelně k tyči - 0:1.

Bojovali jsme dále, středem hřiště prošel neohroženě T. Klusáček a vypálil těsně vedle. Dalším výborným momentem bylo parádní zpracování míče na prsou v podání R. Zubatého a následná střela nůžkami - brankář čaroval.

Po těchto momentech jsme se ovšem dostali v rozmezí 20. a 25. minuty pod naprosto drtivý tlak, kdy jsme absolutně nebyli schopni dostat se z hokejového zámku, míče létali těsně vedle branky, T. Černý čaroval, několikrát zněla branková konstrukce a vyvrcholením celého chaosu v obraně byla střela, která letěla sice vedle, ale trefila do hlavy útočníka soupeře, na kterého jaksi zapomněl V. Neuberg a míč skončil v síti - 0:2.

V závěru poločasu mohl skóre zkorigovat A. Kratochvíl, ale sám před brankářem minul branku. Další střelecké pokusy T. Klusáčka a R. Zubatého mířily vedle a tak se šlo na přestávku s nepříznivým skóre 0:2.

Což o to, v posledních utkáních jsme po poločase vždy prohrávali a vždy jsme dokázali utkání otočit a zvítězit, ovšem Real TIDE byl soupeřem ze všech nejkvalitnější, naše vyhlídky tedy nebyly dobré.

Druhý poločas - konkrétně úsek od 31. do 50. minuty, považuji za jedno z nejtristnějších představení v historii Sean teamu. Kromě toho, že soupeř byl výborný, tak náš výkon byl totiž zcela odevzdaný až ubohý. V obraně vznikal chvílemi neuvěřitelný chaos, kdy nikdo nevěděl, kde má hrát, přechod do útoku byl kostrbatý, docházelo k velmi častým ztrátám balonu, akce byly obvykle zakončeny nepřesnou přihrávkou nebo ztrátou míče. Soupeř tvrdě a zákeřně bránil, s čímž jsme se nedokázali vypořádat. Navíc nás kvalitními útočnými akcemi dostával pod tlak, a přestože T. Černý se v brance překonával, tak zabránit všemu samozřejmě nemohl.

37. minuta: D. Neuberg vyhrál souboj s útočníkem a měl míč ve své moci, ovšem zbytečně dlouho otálel s rozehrávkou, útočník jej zezadu překvapil, odzbrojil a trefil se dělovkou pod břevno - 0:3.

43. minuta: P. Šmigol dostal těžkou prudkou a skákavou přihrávku, proti které nevyrazil s dostatečným důrazem, nechal se předskočit obráncem, který následně trefil šibenici - 0:4.

46. minuta: obrana, ačkoliv byla vzadu ve třech lidech, nechala míč spadnout k jedinému útočníkovi Real TIDE, který z nulového úhlu obstřelil padáčkem T. Černého - 0:5.

V tuto chvíli jsme byli opravdu zralí na ručník a nic na tom nezměnili ani dva mohykáni - A. Kratochvíl a T. Klusáček, kteří odváděli srdnaté výkony, hodněkrát se pokusili o střelbu a jen díky velké smůle jim nic nespadlo do branky - někdy šly pokusy velmi těsně vedle, někdy výtečně zachránil dvoumetrový brankář.

Není možné se nepozastavit nad tím, na jaký tým pablbů jsme zase jednou narazili! První věcí byla hra, kterou chovanci z ústavu Real TIDE provozovali, která byla za hranicí pravidel (držení, strkání, hokejové bodyčeky), zneužívajíc toho, že rozhodčí v Hanspaulské lize jsou amatéři a zdaleka nepískají vše, co by měli. Například zákrok dvoumetrového brankáře, který zezadu s rozběhem mimo vápno brutálně zboural R. Zubatého, mohl být klidně oceněn červenou kartou.

Druhou věcí bylo chování hráčů soupeře, za které by se nemusela stydět ani průměrná parta cikánů. Pár příkladů za všechny:

- ačkoliv hráči soupeře prakticky pořád faulovali, drželi, okopávali, tak sami byli na podobnou hru alergičtí, přičemž vyhrožovali napadením, oháněli se lokty atd.

- za stavu 3:0 se uchylovali k takovým věcem, kdy skáče míč do autu, vhazovat má Sean team, ale vystřídaný kokůtek ze soupeřova týmu tento míč odhlavičkuje tak, že letí za ochranné pletivo a tak se minutu čeká, než ho někdo přinese. Při této své činnosti se mi tento kokůtek směje do ksichtu.

- neustálé narážky na naši fotbalovou neschopnost jako „ste pomalý, ste kopyta“ atd., které nemají s fair play opravdu nic společného.

I přes extrémně nepříznivý vývoj utkání a hovadské chování hráčů soupeře se Sean team v posledních deseti minutách neskutečně zvedl a celé utkání ještě zdramatizoval!

10 minut před koncem, právě po brutálním zákroku brankáře na R. Zubatého, rozehrál A. Kratochvíl standardku na dobře postaveného V. Neuberga, který míč umístil k tyči 1:5.

Kdo by si myslel, že se jedná o čestný a symbolický úspěch našeho mužstva, šeredně by se mýlil.

V 55. minutě přetlačil u pravé lajny dva soupeře A. Kratochvíl, míč prudce poslal před branku, kde se jej snažil zachytit brankář, což se mu ale nepodařilo a důrazný P. Šmigol procpal míč do sítě - 2:5.

Pak následovaly nebezpečné dělovky T. Klusáčka, které jen těsně minuly cíl a chvíli na to další gól v síti soupeře, kdy se prezentoval precizní přihrávkou D. Neuberg a A. Kratochvíl obstřelil brankáře - 3:5.

V tuto chvíli bylo soupeřovo sebevědomí evidentně nahlodáno a dopouštěl se stále větších chyb. Sean team si díky vynikající hře A. Kratochvíla a T. Klusáčka vynutil velkou převahu a dělovka P. Šmigola z 15 metrů, která mířila přesně do šibenice, a kterou bohužel zázračně vytáhl brankář, byla důkazem, že jsme se s prohrou stále nesmířili.

V 60. minutě prošel středem hřiště opět výborný A: Kratochvíl, přihrál do křídla P. Šmigolovi a ten nabombil míč pod břevno - 4:5.

Rozhodčí avizoval minutu nastavení. Během té se převlékl do brankářského R. Zubatý a zkusili jsme power play. Vyprodukovali jsme ještě jeden velký závar před brankou a jednu nebezpečnou standardku, vyrovnat se však již bohužel nepodařilo.

Utkání tak skončilo těsnou porážkou. Nutno však říci, že porážkou zaslouženou, protože naprostou většinu zápasu jsme byli horším týmem, a když si necháme dát 5 gólů, těžko můžeme pomýšlet na body.

Nicméně fantastický závěr dokázal, že Sean team disponuje obrovskou vnitřní morálkou a silou a pokud budeme takto hrát poslední dvě kola, postup by nám neměl uniknout

Hodnocení jednotlivců:

T. Černý - 7: pravda, inkasoval 5 gólů a ten poslední asi jde na jeho vrub. Ale jinak smekám klobouk, protože některé zákroky, které předváděl, byly opravdu výborné, minimálně 5 dalších gólů chytil a byl opravdu oporou. Troufám si říci, že i kdyby dnes chytal L. Chmelíček, tak bychom 4-5 gólů dostali. Mizerně totiž hrála především obrana, kde vázla komunikace a souhra.

T. Záboj - 4: ve velké šanci střílel vedle. Často v obraně nestíhal, těžko se vypořádával s rychlými kombinacemi soupeře a především se silou a důrazem útočníků. Neodehrál dobré utkání, byť přímo žádný gól nezavinil. Byl součástí špatně komunikující a soupeře si nepřebírající obrany.

D. Neuberg - 3: nedařilo se mu přizpůsobit tempu utkání, všude byl o krok později. Třetí gól zavinil fatálním zaváháním, kdy se nechal obrat o míč před vlastní brankou. Parádně nahrál na gól A. Kratochvílovi, ale to je jediné pozitivum dnešního výkonu. Také byl součástí špatně komunikující a soupeře se nepřebírající obrany.

V. Neuberg - 3: překvapivě měl větší přínos pro hru mužstva, když se vysouval do útoku, kde podržel několik míčů, byl několikrát faulován a vstřelil gól. V obraně totiž zle nestíhal, u druhého gólu vůbec nevěděl o hráči za sebou (opět špatná komunikace obrany a přebírání si hráčů) a celkově to dnes prostě vůbec nebyl on.

T. Klusáček - 6: odehrál zápas, ve kterém svedl obrovské množství soubojů ve středu hřiště, některé vyhrál, některé prohrál. Jako jeden z mála se nezalekl tvrdosti a kvality soupeře. Vymyslel spoustu akcí, které vedly k šancím, ale jiné akce zase pokazil. Byl nejčastěji střílejícím hráčem Sean teamu, ani jednou se mu však nepodařilo rozvlnit síť. 

R. Zubatý - 5: převedl několik výborných momentů (střela nůžkami po zpracování na prsa), po faulu na něj jsme vstřelili první gól. Ovšem zaváhal u prvního gólu v naší síti, často ztrácel míč a rozhodně nepředvedl to, na co má.

 

A. Kratochvíl - 7: nejlepší hráč Sean teamu! Za žádného stavu se nevzdával, svedl obrovské množství soubojů, byl velmi silný na míči, rozjížděl většinu akcí našeho týmu. Vypracoval všechny čtyři góly. Škoda, že v prvním poločase neproměnil některou ze svých obrovských šancí, utkání se mohlo vyvíjet jinak. Zaváhal také u pátého gólu v naší síti.

P. Šmigol - 5: nedařilo se mu v útoku udržet míč, několik balonů ztratil v soubojích 1 na 1. Dlouho se nemohl vyrovnat s kvalitou a neustálými fauly hráčů soupeře, čímž byl značně frustrován. Mohl být rád, že neviděl červenou kartu za skluz na největšího provokatéra a hajzla v dresu soupeře, byl to opravdu tzv. „královský skluz“, ale bylo to s balonemJ. Velmi však dnes vypomáhal obraně, zodpovědně se vracel, zastavil hodně útoků soupeře. V závěru několikrát nebezpečně vypálil, podílel se na soustavném tlaku Sean teamu a dal 2 góly.

Zpět