9. kolo - Sean team – Rohožník United FC B 3:3

13.06.2010 09:47

 

Tři kola před koncem naší druhé sezony v Hanspaulské lize nás čekal zápas roku - bitva s dosud neporaženým celkem soutěže, týmem Rohožník United, který se v tabulce nacházel za námi jen zásluhou horšího skóre. Kromě mimořádně těžkého soupeře jsme se museli potýkat i s absencí velkých opor - A. Kratochvíla a O. Poláka.

Soupeř byl již před utkáním zdravě sebevědomý, což demonstroval od samého úvodu zápasu velmi kvalitní kombinační hrou a technickými kousky, kterým jsme často jen přihlíželi. Rohožník však přibrzdil v rozjezdu hned z kraje utkání A. Průša, který zužitkoval přihrávku od rohového praporku v podání ?T. Záboje? a střelou z první propálil neobratného brankáře našich soupeřů mezi nohama - 1:0.

Rohožník však po inkasovaném gólu v žádném případě nesložil zbraně, ale naopak - dostal nás pod opravdu drtivý tlak, rychlými kombinacemi na jeden dotek několikrát vyšachoval celou naší obranu, suverénně také vyhrával téměř všechny souboje jeden na jednoho a jen vynikajícímu brankáři L. Chmelíčkovi a kupě štěstí můžeme děkovat, že během prvního poločasu jsme inkasovali pouze tři branky. Všechny padly po velmi pěkných kombinačních akcích, kdy naše obrana absolutně nestíhala a ať už to byl prohraný souboj D. Neuberga před první brankou nebo velký nedůraz celé obrany před třetí brankou, tak góly padaly do naší sítě zaslouženě a můžeme být skutečně rádi, že byly pouze tři. A to především díky fantastickým zákrokům L. Chmelíčka, z jehož zásahů bych vyzdvihl likvidaci přímého volného kopu, kdy robinsonádou vyrazil neuvěřitelnou dělovku mířící do šibenice. Nebýt v tomto utkání Lukáš v bráně, bylo by po poločase rozhodnuto.

Naše šance za první poločas by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Jednu měl P. Šmigol, kdy se dostal do samostatného úniku poté, co odzbrojil obránce, ale svůj nájezd nakonec ani pořádně nezakončil. Další slušnou šancí byla dobrá střela V. Neuberga těsně vedle, na kterou by patrně brankář nedosáhl, ale to bylo z naší strany vše.

Jakkoliv se zdálo nemožné, že bychom se zápasem mohli něco udělat, druhý poločas začal ve zcela jiném duchu. Radikálně jsme přidali na pohybu, na důrazu, na přesnosti přihrávek a najednou to byl Rohožník, kdo přestával stíhat a dostával se pod stále větší tlak.

Několik velmi slušných šancí jsme sice zahodili, ale naději na remízu vykřesal A. Průša, který předvedl akci, za kterou by se nemusel stydět ani Didier Drogba a to jak individuální technikou, pokrytím míče a přehledem o situaci do poslední chvíle, kdy těsně před brankářem přihrál lépe postavenému T. Černému, který střelou k tyči snížil - 2:3.

Dále jsme pokračovali ve zlepšeném výkonu, soupeř se ve druhé půli již téměř k ničemu nedostal, stoperská dvojice Neuberg - Neuberg byla opět neprůchodnou zdí, fantastický T. Záboj se rozehrál k velkému výkonu a kreativní duo Průša - Szabo vymýšlelo jednu ofenzivní akci za druhou.

Dlouho se nám sice vyrovnávací gól ne a ne podařit vsítit, až přišel přímý kop na branku soupeře. Jeho rozehrávky se ujal V. Neuberg a ačkoliv se mu přihrávka na své dvojče D. Neuberga vůbec nepovedla, tak si s ní přesto Dan poradil a tvrdou ranou propálil tučného a nešikovného gólmana opět mezi nohama - 3:3!

Remíza, za kterou bychom po prvním poločase dali všechno, nám však nakonec byla málo! To proto, že minutu před koncem se do samostatného úniku dostal A. Průša, položil si na zem bečku v brance Rohožníku, která ho následně sestřelila v pokutovém území na zem a kopala se tak zasloužená penalta! K té se postavil R. Szabo, tedy hráč, který z našeho týmu oplývá nejlepší kopací technikou, v brance stál obránce soupeře, jelikož tučný brankář byl po dvou žlutých kartách vyloučen (faul na Aleše plus sprosťárny na adresu rozhodčího), takže se zdálo téměř jisté, že z penalty padne náš vítězný gól. Ale jelikož fotbal je hra plná paradoxů, obránce Robertovu střelu skvěle vyrazil a tak si z tohoto nesmírně těžkého utkání odvážíme bod.

A je to tak v pořádku, jelikož za první poločas bychom si dva body určitě nezasloužili. Remíza je spravedlivá a boj o první příčku máme jen a jen ve svých rukou!

Komentář k jednotlivcům:

L. Chmelíček - 8,5: v brance byl donucen předvádět divy! Ať už to byla likvidace přímáku, likvidace dalších těžkých střel rukama i nohama, vyrážení nebo chytání nepříjemných centrů - vše zvládal na výbornou. Za góly rozhodně nemohl a my můžeme Lukášovi poděkovat, že nás v tomto utkání udržel ve hře!

V. Neuberg - 5: nebylo to ono. Především v prvním poločase vůbec nezachytil tempo hry a v obraně několikrát hořel. Kombinace soupeře často nestíhal a při svých zkušenostech se nechal několikrát trestuhodně obehrát jeden na jednoho. Ve druhé půli se již radikálně zlepšil a kvalitním výkonem přispěl ke zmrtvýchvstání Sean temu.

D. Neuberg - 4,5: za první poločas by to byla tak 3. V prvním poločase se mu totiž opravdu nedařilo, útočníky soupeře se nechal mnohokrát vyškolit, několikrát v obraně pořádal den otevřených dveří! Útočné aktivitě týmu vůbec nepomohl. Až ve druhém poločase jsme zase začínali Dana poznávat, začal opět vyhrávat souboje, předvedl pár nekompromisních skluzů a hlavně sice šťastnou, ale gólovou střelou, zajistil remízu 3:3!

T. Záboj - 7,5: z hráčů v poli podle mě náš nejlepší hráč! Jako jediný se totiž hráčům soupeře dokázal vyrovnat v rychlosti, v kombinaci, ve fotbalovém řešení těžkých situací a v dynamice a dravosti. Neúnavně podporoval útok zakládáním dalších a dalších akcí, z obrany míč vyvážel po lajnách do útoku, kde přečísloval obranu Rohožníku, vždy se zase stihl vrátit zpátky včas. Tomáš odehrál opravdu výborné utkání!

R. Szabo - 6,5: patřil ke hráčům Sean teamu, kteří rozhodně nezklamali! Udržel si svůj vysoký herní standard! Především co se týče kreativity a přirozené fotbalovosti na hřišti vynikal, jako jediný dával naší hře myšlenku a smysl. Dobře věděl, kdy hru zrychlit nečekanou přihrávkou a kdy naopak podržet míč a situaci uklidnit. Bohužel se příliš nedostal ke své obávané střele levačkou a do celkově do koncovky, navíc v závěru pohrdl pokutovým kopem. Škoda.

P. Šmigol - 4: takhle ne! Kromě řady nepřesností v kombinaci a několika laciných ztrát míče se neprosadil střelecky při samostatném nájezdu. Navíc často nestíhal v obraně a musel si tak vypomáhat fauly, ze kterých pramenily nebezpečné standardní situace. Vybojoval sice roh, po kterém padla naše první branka, podařilo se mu nebezpečně rozehrát několik standardních situací a ve druhém poločase se celkově trochu zlepšil, ale v celkovém kontextu negativa výrazně převažují nad pozitivy, bylo to slabé.

T. Černý - 4: velmi, velmi vysoký počet zkažených přihrávek a ztracených míčů - to byla největší bolest Tomášovi hry. Jinak je nutné ocenit, že bojoval od první do poslední minuty, nevypustil jediný souboj, udržel v útoku několik těžkých míčů a svou robustní postavou si dokázal na hřišti zjednat respekt. Podařilo se mu také vsítit důležitou kontaktní branku. Ale platí u něj v podstatě to samé, jako pro P. Šmigola - negativa převažují nad pozitivy.

A. Průša - 7: v prvním poločase vsítil trochu šťastnou střelou branku, ale jinak se nedokázal vyrovnat s důrazem a drobnými fauly soupeřových obránců, kteří ho celkem bez problémů ustrážili. V poločase druhém to již byla jiná kapitola, na hřišti začal úřadovat ve svém obvyklém stylu, nenechal si vzít míč, naprosto ideálními přihrávkami vybídl několikrát spoluhráče ke skórování, exkluzivní individuální akcí připravil gól pro T. Černého a v úplném závěru vybojoval penaltu. Ke všemu po celý zápas i přes mimořádně nepříznivý vývoj utkání zachoval chladnou hlavu a zdravým hecováním povzbuzoval spoluhráče k lepšímu výkonu. Ten, k překvapení všech, přišel a byla z toho důležitá remíza 3:3.

 

Misi Rohožník máme tedy zdárně za sebou a pokud nedopustíme ve zbývajících dvou kolech nějaké překvapení, postoupíme do 6. ligy z prvního místa! YES!!!!!!

 

 

 

 

Zpět