9.kolo - Sean team - Squash Aréna VV 1:7 (1:2)

20.06.2012 21:42

Těžký, ale dobře známý soupeř, čekal na Sean team v jeho záchranářské bitvě v 9. kole třetí ligy. Velmi dobře jsme věděli, že porážkou s Vokry jsme se značně přiblížili sestupovým pozicím, a tak nám povinnosti velela proti Squash Aréně bodovat. O tento úkol se měla postarat sestava L. Chmelíček, D. Neuberg, V. Neuberg, T. Záboj, T. Černý, O. Polák, P. Šmigol a A. Průša.

Již ze sestavy je zřejmé, že v ní velmi převládaly defenzivní typy hráčů, zatímco ofenzivních bylo pomálu. A to ještě P. Šmigol dorazil na zápas s desetiminutovým zpožděním, kvůli naprosto příšerné dopravní situaci v centru Prahy.

Úvod utkání tak autor reportu neviděl, ale ze slov spoluhráčů vyplynulo, že prý jsme začali velmi aktivně a soupeře dostali pod tlak. P. Šmigol však týmu zřejmě nepřinesl štěstí, protože ještě než se stačil převléknout do dresu, tak byl svědkem velmi laciné branky v naší síti, kdy po autovém vhazování nezachytil O. Polák náběh svého hráče a ten z bezprostřední blízkosti skóroval.

Od tohoto okamžiku získala Squash Aréna půdu pod nohama a šancí před naší brankou značně přibývalo. Obrana totiž předváděla naprosto fatální chyby v rozehrávce, útočící hráči zase nebyli schopni vepředu udržet balon a tak byl L. Chmelíček donucen řešit několik obrovských šancí soupeře, a to včetně nájezdů dva na brankáře, střel z velké blízkosti atd. Lukáš však chytal fantasticky a dlouho držel Sean team ve hře.

A aby toho nebylo málo, povedlo se nám z ojedinělého protiútoku skórovat: A. Průša se důsledně pral o dlouhý nakopnutý balon, v souboji přetlačil i brankáře a do prázdné branky uklidil míč - 1:1.

Se Squash Arénou vyrovnání malinko otřáslo, zápas se v těchto chvílích vyrovnal a zdálo se, že oba týmy mají šanci na plný bodový zisk.

Bohužel, chvíli před koncem poločasu si vybral jedinou slabší chvilku v zápase L. Chmelíček, když nechal do branky projít velice slabou střelu útočníka soupeře. Nutno však říci, že míč prošel změtí nohou před Lukášem, který toho asi moc neviděl, navíc byl možná tečován a ještě prošel smolně mezi nohama A. Průši. Zvláštní gól, ale bohužel platil - 1:2.

Minutu před koncem poločasu jsme však mohli znovu vyrovnat: O. Polák vyslal výbornou střelu na branku Squash Arény, brankář míč vyrazil pouze před sebe, přičemž zůstal ležet na zemi, a hopsající balon mohl do prázdné branky uklidit opět kapitán A. Průša. Situaci však nezvládl a branku přestřelil.

O poločasové přestávce jsme si byli vědomi toho, tak se musíme radikálně zlepšit. Jednogólový rozdíl skóre totiž zdaleka neodpovídal průběhu utkání a bylo jen dílem štěstí a Lukáše v brance, že jsme neprohrávali větším rozdílem.

Prvních patnáct minut druhé půlky bylo poměrně optimistických. Pravda, Squash Aréna si dále vytvářela šance, které musel likvidovat L. Chmelíček, několikrát nás zachránila tyč, ale šance si konečně ve větším množství začal vytvářet Sean team, a to díky A. Průšovi, který na hrotu často osamocen, sváděl souboje se dvěma obránci. Těžkou úlohu však několikrát velmi dobře zvládl a dostal se několikrát do dobrých střeleckých příležitostí. Co však už nezvládl, byla koncovka, jelikož většinou střílel těsně vedle, případně jej vychytal gólman.

Dvě šance skórovat měl také P. Šmigol, který ale prožívá špatnou sezonu, a ani jednu z příležitostí nevyužil. Smutné bylo, že kromě A. Průši, P. Šmigola a někdy O. Poláka nikdo jiný naše útočné snahy nepodpořil. Obránci byli neustále zalezlí vzadu, někdy dokonce ve třech, a protože se hráči Squash Arény velmi zodpovědně vraceli, útočili jsme obvykle dva s Alešem do čtyřech obránců. Je jasné, že šance na úspěch byla velmi malá.

Výše uvedené bych ještě dokumentoval situací, kdy jsem házel aut na hranici pokutového území soupeře, rozhlédl jsem se a kromě Aleše ve vápně byli ostatní tři hráči na naší půlce a všichni stáli na místě!

Bohužel kolem 15. minuty druhé půle Squash Aréna využila jednu ze svých mnoha příležitostí a po rozebrání obrany Sean teamu se dostala do dvoubrankového vedení - 1:3.

Dvě minuty na to přišel centr z levé strany, nabíhajícího hráče opět neuhlídal O. Polák a už to bylo 1:4.

Do té doby průměrná hra Sean teamu se zcela rozsypala a změnila se v tragickou. Hráči kazili banální přihrávky, ztráceli míče, prohrávali 90% soubojů jeden na jednoho a L. Chmelíček aby se v brance zbláznil.

Vychytal toho hodně, několik obrovských tutovek Squash Aréně zlikvidoval, ale v té smršti bylo jasné, že toto nemůže ani on vydržet.

Závěr utkání se již změnil v naprostou ostudu, kdy si z nás hráči Squash Arény dělali doslova legraci, na hřišti si dělali, co chtěli, a nasypali nám další tři góly.

Konečný výsledek 1:7 je tak největším debaklem v historii Sean teamu a obrovskou ostudou nejen co se výše skóre týče, ale také pokud jde o herní projev a sportovní výkon jako takový.

Abych nekončil úplně negativně, tak bych rád připomněl, že Squash Arénu jsme v předchozích dvou utkáních porazili (5:2 a 5:3), a tak máme i po této ostudě s tímto týmem stále kladnou bilanci. Nicméně v letošním boji o záchranu nám tato statistika opravdu nijak nepomůže.

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 8: možná je zvláštní, že brankář, který dostane 7 gólů, je oceněn takto vysokou známkou. Faktem ale je, že kdyby Lukáš nepředvedl celou řadu naprosto výjimečných až čarodějných zákroků, byl by debakl určitě dvouciferný. Chytat se možná dala chytat druhá v branka v naší síti, ale to je tak vše, co lze vytknout. Za takto děravou obranou by pohořel i G. Buffon.

D. Neuberg - 3: ačkoliv dělal, co mohl, tak to prostě nestačilo. Na útočníky soupeře neměl, často ho obcházeli jako žáčka. Chyboval v rozehrávce, soupeřům několikrát namazal a z toho pak vznikaly přečíslení. Útočné snahy týmu ničím nepodpořil. Dnes prostě Dan pohořel.

V. Neuberg - 4: rovněž si vybral velmi špatný den. Neprohrával sice tolik soubojů jako brácha a několikrát se pokusil podpořit útok, ale bylo to málo. Ztrácel se v kombinacích soupeřů, nestíhal dohrávat hráče, často byl v soubojích o krok později.

T. Záboj - 3: jak byl proti Relaxu výborný, tak dnes naopak velmi špatný. Kazil přihrávky, ztrácel míče, prohrával souboje s vyššími útočníky. Přes své rychlostní dispozice často nestíhal. Zklamání.

T. Černý - 2: stejně jako T. Záboj, tak zatímco proti Relaxu zahrál výborně, tak dnes naprosto tragicky. Chtěl být všude, ale nebyl nikde. Několikrát se nedomluvili s dalšími obránci, kdo má koho hlídat. Ztrácel míče a kazil obrovské množství přihrávek. Podporu útoku omezil na jednu střelu z naší vlastní půlky! Vybral si hodně špatný den.

O. Polák - 4: jako jediný se snažil na hřišti něco tvořit a dát hře myšlenku. Několikrát také nebezpečně vystřelil. Bohužel však přímo zavinil hned dva góly nedůrazem při bránění. I on měl velké množství pokažených přihrávek a ztracených balonů. Nutno říci, že se v této sezoně zatím hledá.

P. Šmigol - 4: jeho forma v této sezoně je mizerná. V zápasech, kdy se týmu daří, si ještě dokáže odehrát své a splnit vcelku svou roli. V zápasech, kdy se týmu nedaří, však není schopen udělat nic, čím by tým pozvedl, čím by mu pomohl. Nedává góly, ani je nepřipravuje. Zápas se Squash Arénou byl klasickým příkladem - vyvaroval se chyb v obraně a lacino prohraných soubojů, ale Alešovi v útoku téměř nepomohl. Navíc pokazil hodně přihrávek, střílel nepřesně, často zvolil úplně špatné řešení situace. Slabé.

A. Průša - 6: jako jediný hráč v poli předvedl alespoň lehce nadprůměrný výkon. Neustále se rval s přesilou dvou obránců, přesto dokázal některé souboje vyhrát. Jako jediný hráč Sean teamu si dokázal vypracovat skutečné šance. Vyrovnáním na 1:1 dal týmu alespoň jakousi naději. Bohužel v dalších střeleckých pozicích již zklamal.

Zpět